2015. január 27., kedd

Rendszeres fogyasztása segíthet az elsavasodott szervezet lúgosításában.


Spirulina tabletta

A spirulina egy kékalga, mely fehérjében gazdag, emellett szénhidrátokat, zsírokat, E- és B-vitaminokat, valamint béta-karotint, klorofillt, ásványi anyagokat, növényi rostot és nukleinsavakat tartalmaz. Rendszeres fogyasztása segíthet az elsavasodott szervezet lúgosításában.
A Spirulina platensis 5–7 csavarulatból álló fonalakat képez. Egyike a legismertebb termesztett tengeri algáknak. Fontosabb természetes előfordulási helyei a trópusi és szubtrópusi, magas karbonát-tartalmú, viszonylag lúgos kémhatású vizekben találhatók, Afrikában, Ázsiában, valamint Közép- és Dél-Amerikában.
Érdemes megjegyezni, hogy a nagyobb termetű tengeri szervezeteket (zöld-, barna- és vörösmoszatokat) az emberiség több ezer éve hasznosítja trágyázásra, táplálkozásra, gyógyászati célra, ma is, továbbá jelenleg kozmetikumok előállítására is.

Főbb hatóanyagai:
C-fikocianin (kék színanyag, ami nem tartalmaz magnéziumot), klorofill-a (zöld színanyag, ami tartalmaz magnéziumot), kb. 50% fehérje (emiatt aminosavakban, köztük esszenciális aminosavakban különösen gazdag), nagy molekulasúlyú poliszacharidok (pl. spirulán kalcium sója), szulfolipidek, γ-linolénsav (mennyisége elérheti az 1%-ot), β-karotin és más karotinoidok, valamint B-, D-, és E-vi- taminok).
A Spirulinát betegségek következtében fellépő alultápláltság megszüntetésére és betegség utáni lábadozás elősegítésére, anyagcsere-betegségek (kórosan magas vérzsír- és vércukorszint), daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésére, gyulladással járó folyamatok kezelésére és gyulladások mérséklésére; gyógyszerek okozta káros hatások mérséklésére – máj-, szív- és vesevédelem; vírusfertőzések megelőzésére és légúti megbetegedések okozta panaszok mérséklésére használják. Érdemes hozzáfűzni, hogy gyakran kombinálják más algákkal, leginkább a gyakori és könnyen szaporítható, Chlorophyta törzsbe tartozó Chlorella vulgaris zöldalgával.

Tudta Ön, hogy:
• a Spirulinát ma már javarészt nem a természetes élőhelyükről gyűjtik, hanem farmokon termesztik? A DXN Spirulina farmján 87.000 m2 alapterületű medencékben folyik a termesztés.
• a Spirulina a test túlsavasodása ellen használható egyik legtökéletesebb megoldás?
• mind az Amerikai (NASA), mind az Európai Űrügynökség (ESA) az űrhajósok számára ajánlott élelmiszerek közé sorolta a Spirulinát, valamint az elsők közé sorolta azon „növények” közül, melyeket egy esetleges kolonizáció során termeszteni érdemes?
• a Spirulina az összes esszenciális aminosavat tartalmazza?

Összetevők: Spirulina platensis (96,3%), talkum (1,7%), kalcium-karbonát (1,2%), gumiarábikum (0,8%)
Adagolás: napi 6 db tabletta
Tartósítószert, mesterséges színezéket, hozzáadott íz- és aromaanyagokat, állati eredetű összetevőket és gabonát nem tartalmaz.
Ajánlott szakirodalom: Tihanyi András, [Prof. Dr.] Tóth József, Weber-Suta Ágnes: Zöld utat az egészség nek! : Mikroalgák szerepe a modern táplálkozásban és a gyógyításban. [Budapest] : [Bereniké Szolg. és Tanácsadó Kft.], 2008. 119 p. ISBN 978 963 06 5961 1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése