2014. január 13., hétfő

Spirulina!

Szakmai körökben a jövő táplálékaként emlegetik a Spirulinát. Ennek ellenére több országban már ma is jelentős a fogyasztása. Tabletta illetve kapszula formájában célszerűen napi háromszori alkalommal veszik magukhoz a fogyasztók a 4-6 g-nyi – vagy akár ezt meghaladó – mennyiséget. A por alakú termék joghurtba, müzlibe, gyümölcslébe, vagy salátába keverhető. A rendkívül kiterjedt tudományos szakirodalom mellett, az Egyesült Államokban külön szakácskönyvek foglalkoznak a Spirulina táplálkozási célú elkészítésének lehetőségeivel.

Spirulinatablet_smallMiért érdemes Spirulinát fogyasztani?
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát.
- Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát.
- Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.
- Spirulina, tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében?
Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.
- A SPIRULINA és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód.

- Mérsékli a fáradtságérzetet. Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Elsősorban béta-karotinból, D-, K- ill. B-12-vitaminból, valamint vasból, mangánból és magnéziumból tartalmaz jelentős mennyiséget. A szervezetben A-vitaminná átalakuló béta-karotinnak különösen gazdag forrása. Már 1-2 g Spirulina fedezi napi A-vitamin-szükségletünket.
smo Növeli a hasznos baktériumok (elsődlegesen a laktobacilluszok) részarányát a bélflórában.
- Telítetlen zsírsavai és B-vitaminjai kedvezően befolyásolják a haj és a bőr állapotát. Baktérium- és vírusellenes tulajdonsága révén bizonyos bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, herpesz, pattanások) ellen is hatékonyan alkalmazható. Gátolja továbbá pl. az influenza vírusának szaporodását. Rákellenes hatását jelenleg nagy erőkkel kutatják.
- Fikocianintartalma jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin növényekben egyáltalán nem fordul elő.
- Csökkenti a nehézfémek és egyes gyógyszerek vesekárosító hatását.
Mivel jelentős mennyiségű eszenciális aminosavat és a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitamint tartalmaz, a vegetáriánusok ideális táplálékkiegészítője.
- Összetevői kedvezően befolyásolják az étvágytalan gyerekek a növekedését.

Forró csoki


Fénykép: Forró csoki
Ez az energiát tápláló, koffeinmentes egészségital Ganoderma Lucidum kivonattal, minőségi kakaóporral, laktózmentes tejporral és nádcukorral gazdagított így cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják!
Hatására nőtt a gyermekek vitalitása és iskolai teljesítőképessége, könnyebben tanultak jobban koncentráltak!
A kutatók szerint a flavanolokban gazdag kakaó jelentősen javítja a keringési rendszer működését, és még arra is alkalmas, hogy kedvezően hasson érelmeszesedésben.
http://kisnezsuzsanna.ganodermakave.hu/blogEz az energiát tápláló, koffeinmentes egészségital Ganoderma Lucidum kivonattal, minőségi kakaóporral, laktózmentes tejporral és nádcukorral gazdagított így cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják!


Hatására nőtt a gyermekek vitalitása és iskolai teljesítőképessége, könnyebben tanultak jobban koncentráltak!


A kutatók szerint a flavanolokban gazdag kakaó jelentősen javítja a keringési rendszer működését, és még arra is alkalmas, hogy kedvezően hasson érelmeszesedésben.



A Ganoderma (RG,GL)

Az RG (Reishi Gano) a spórákat tartalmazó 3 hónapos gombatestből származó gombakivonat. A modern tudomány bizonyítja a Ganoderma egészségre gyakorolt jótékony hatását.

Fő hatásai:
Serkenti a vérkeringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét, valamint a méregtelenítést, harmonizálja az élettani folyamatokat.

A ganodermában talált fontos alkotóelemek:
A tudományos kutatások több mint 200 alkotóelemet találtak a ganodermában.
A fő alkotóelemek a következők:
1. Poliszaharidok:
  • javítják az immunrendszer hatékonyságát
  • serkentik az öngyógyító folyamatokat
  • gátolják a sejtek kóros növekedését
  • javítják a vörösvértestek oxigén szállító képességét

2. Triterpenoidok (ezek a molekulák felelősek az RG keserű ízéért):
  • élénkítik a vérkeringést
  • csökkentik a vér koleszterin szintjét
  • mérséklik az allergiás reakciókat
  • hangulatjavító és nyugtató hatásúak

3. Adenosin:
  • élénkíti a vérkeringést
  • a szövetek elsavasodása esetén megelőzi a trombociták (vérlemezkék) összetapadását
  • optimalizálja a vér pH-értékét
  • csökkenti a koleszterin szintet

4. Szerves germánium:
  • növeli a szövetek oxigén-telítettségét
  • javítja az immunrendszer működésének hatékonyságát
  • serkenti az idegrendszeri funkciókat

Miért válasszuk a DXN Ganodermát?

A DXN által kidolgozott hideg feldolgozási módszer 100%-ban megőrzi a ganoderma hatóanyagait.
Ezzel az eljárással 20:1 a kiindulási és a késztermék aránya, ezért a DXN ganoderma terápiás hatása igen jó.

A teljes eljárás a termesztéstől a csomagolásig a DXN szakértelmén és a felhasznált anyagokon alapul.
A DXN megkapta a GMP kitüntetést a Malajziai Egészségügyi Minisztériumtól, valamint megfelel az ISO 14001, ISO 9001 és a TGA minőségbiztosítási szabványoknak, amely komoly nemzetközi elismerés DXN ganoderma termékek minősége szempontjából.
Sokan váltak egészségesebbé a DXN ganoderma fogyasztása révén, ezért ezt a termékcsaládot Önnek is érdemes kipróbálnia.

GL Ganocelium a Ganoderma Lucidum 18 napos myceliuma (gombafonala). 
Számos vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet. Magas szerves germánium-tartalma miatt oxigénraktárnak is nevezik.

A GL fő alkotó részei:
  • poliszaharidok
  • szerves germánium
  • széles spektrumú vitaminforrás
  • összetett ásványianyag-forrás

A GL poliszaharid és szerves germánium tartalma 4-szer magasabb mint az RG-é.

A GL fő funkciói:
- javítja az immunrendszer hatékonyságát
- serkenti az idegrendszer működését
- megelőzi a kóros sejtburjánzást
- optimalizálja a hasnyálmirigy működését és csökkenti a vércukor szintet
- megelőzi a sejt- és szövetdegenációt
- eltávolítja a méreganyagokat a szövetekből
- megadja a teljes vitamin- és ásványianyag szükségletet

Hírlevél!



Te már feliratkoztál?
Ha nem, itt megteheted! :)
A weboldalam - http:http: -
http://kisnezsuzsanna.ganodermakave.hu/ megnyitásakor "beúszó" kör alakú BANNERT használd a feliratkozásra, mert így kapod meg az 1000 Ft-os kedvezményre jogosító elektronikus bont!


Oroszlánsörény gomba


Oroszlánsörény gomba
 
Évszázadok óta ismert ízletes és tápláló élelmiszer, valamint megbecsült gyógygomba, melynek termesztése hazánkban is lehetséges.
A gomba kínai neve majomfej gomba, a kínai kultúrában ez a gomba fejedelmi ételnek számít.
A japán neve Yamabushi-take a gomba rejtőzködő életmódjára utal, hiszen a (főleg buddhista) hegyi remetéket nevezik japánul yamabushi-nak.

Főbb hatóanyagai:
- poliszacharidok, diterpének, adenozin, oleinsav
- fehérjék és aminosavak
- nyomelemek és ásványi anyagok pl.: foszfor, vas, kálium, kalcium, B1- és B2-vitamin.

A hagyományos kínai gyógyászatban máig használt gyógygomba hatásait számos modern kutatás támasztja alá.
Kínai, japán, koreai és amerikai kutatók munkái alapján a süngomba az alábbi gyógyhatásokkal bír:
- mikroba ellenes
- tumor ellenes és fékezi a tumorok növekedését
- antioxidáns hatású
- vérzsír- és vércukorszint csökkentő
- időskori elbutulás ellenes hatás
A hagyományos kínai gyógyászatban elsősorban gyomor- és bélbántalmak, valamint ideggyengeség és általános kimerültségi állapot kezelésében használják.

A süngombát a DXN termékei között is megtalálod!

Lion's Mane tabletta
Az oroszlánsörény gomba rendkívül tápláló és értékes gyógygomba!