2015. május 13., szerda

Maca - Mi ez? Mire jó?

A Maca Gyökér egy zöldség, mely vadon nő az Andok lejtőin, és már évezredek óta használják. Nevezték már „Perui Ginzengnek”, „Perui Viagrának”, „Csodaszernek”, valamint a „21. szd Eledelének” is. A Maca nagyon népszerűvé vált potenciafokozó hatásának köszönhetően.
Vannak egyéb előnyös tulajdonságai is, melyek ugyancsak széles körben ismertek, ilyen pl. energizáló, erősítő, állóképesség javító hatása, valamint a jobb érzelmi állapot elősegítése is.
A Perui Maca Gyökér rendszertanilag a retekkel tartozik egy családba. Ez magyarázatul szolgál rendkívül hasonló kinézetükre is. Különféle színekben fordul elő, a feketétől a lilán keresztül a fehérig.
4200 méter feletti magasságban nő vadon, a zord időjárási viszonyok ellenére (hideg, erős szél, intenzív napsütés). Ezek a körülmények nem kifejezetten előnyösek a legtöbb növény számára. A Maca Gyökér így elnyerte a világ egyik legmagasabban termő növényének járó képzeletbeli díjat.





Mi benne olyan különleges?

A tudományos kutatások szerint a Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül sok nyomelem található benne, egy részüket még nem is azonosították.
A Maca rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint energizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes kiegészítője. Majdnem olyan, mint egy komplett multivitamin készítmény. Ha nem szedsz multivitamint, de szeded a Maca-t, nem túl sok dolog marad ki a napi étrendedből.
Az egyik legelőnyösebb tulajdonsága a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása úgy férfiak, mint nők esetében. Nem jobb vagy rosszabb a hatása egyik nemre nézve sem.
Bár nem a ginszengfélék családjába tartozik, a Maca is adagtopén növény. Azt szem előtt kell tartani, hogy az adaptogének nem azonnal, hanem fokozatosan fejtik ki hatásukat. A legjobb hatás elérése érdekében folyamatosan használni kell őket.

 A Maca segítségével egy biztonságos, hatásos, és nem toxikus módját választhatod szexuális teljesítőképességed javítására úgy, hogy nem kell a receptre kapható gyógyszerek esetében jelentkező mellékhatásoktól rettegned. 


 A maca-nak a pörkölt cikóriához hasonló az íze, ami pedig a kávéra hasonlít. De nem koffein tartalmú élénkítőszer, mint a kávé, hanem inkább egy „serkentő” gyógynövény, amelyik javítja az egészséges energiaszintet anélkül, hogy a kémiai élénkítőszerekkel elpusztítaná az idegrendszert

Nem kell kapszulákat szedned, elég ha iszod a kávét!
Európában nagyon kedvelik!






Maca Vita Café
A nagy sikerű Vita Cafe visszatért! Egy kis fazonigazítás után az európai piac igényeinek megfelelően instant kávéport, ginszeng (Panax ginseng) port, Maca (Lepidium meyenii) port és Ganoderma-kivonatot tartalmaz. Az élvezeti értékét cukor és növényi eredetű kávékrémpor növeli.
1 adag kávé kb. 90 Ft/adag (A hazai fogyasztói visszajelzések alapján a használt adagolásból számítva)
 
Maca EuCafe
A nagy sikerű EuCafe visszatért! Ez a nagyszerű ízű kávékeverék az európai piac igényeinek megfelelően növényi eredetű kávékrémport, cukrot, instant kávéport és Maca (Lepidium meyenii) port tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése