2015. április 28., kedd

A DXN Cocozhi a legjobb minőségű kakaóporból és Ganoderma kivonatból készül!




A DXN Cocozhi a legjobb minőségű kakaóporból és Ganoderma kivonatból készül!

A tasakos kiszerelés révén bárhova magával viheti. Csak öntse bele egy csésze forró vízbe és máris élvezheti. Cukrot és sovány tej- port is tartalmaz. Kényeztesse ízlelőbimbóit és szervezetét egy csésze ki- váló ízű forró csokoládéval!

Tudta Ön, hogy:
• egy tasak Cocozhiban átlagosan 198,4 mg kálium, 156,8 mg kalcium, 105,6 mg foszfor, 48,0 mg nátrium, 1,9 mg vas található, továbbá 18,9 mg C-vitamin és 5,5 mg B3-vitamin?
• a Cocozhi ital vízzel és tejjel is elkészíthető?

Összetevők: növényi eredetű tejszín, cukor, sovány tejpor, malátakivonat, kakaópor, Ganoderma-kivonat, vanillin.
Cukrot és sovány tejport tartalmaz. Laktóz érzékenységben szenvedőknek körültekintő fogyasztás javasolt! Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és tartósítószereket.

A kakaó(Theobroma cacao):
Közép- és Dél-Amerikában őshonos, több trópusi országban, pl. Nyugat-Afrikában és Brazíliában termesztett fa. A természetben előforduló egyedek átlagos magassága 8–10 m, de az ültetvényeken telepített fák max. 3 m magasak. A kakaót a közép-amerikai indiánok (maják, aztékok, olmékok, stb.) szentként, a belőle készült italt pedig az istenek italaként tartották számon. Egy maja mítosz szerint a kakaót a Tollaskígyó (Quetzalcoatl) isten adta az embereknek, miután az anyaistennő kukoricából megteremtette őket. A maják a kakaó istenének tiszteletére minden áprilisban kakaócsíkokkal festett kutyát áldoztak, az italáldozat pedig kakaó volt.

Felhasznált részei:
A mag (Cacao semen), a magból készült por (Cacao pulvis), a magból nyert kakaóvaj (Theobromae/Cacao butyrum).

A kakaó mag és a belőle készült por főbb hatóanyagai:
fermentált magban 1–2% teobromin, 0,2–0,3% koffein, nyomokban teofillin, kb. 5% katechin-cserzőanyag, polimer procianidin, 50–60% zsíros olaj.
A kakaó fő hatóanyaga, a teobromin, megtalálható a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben [Theobrominum, Ph. Hg. VIII.
2389, 4422, 7522]

A kakaót elsősorban fűszerként használják. A wellnessiparban a csokoládémasszázs is igen elterjedt, a magas kakaóvaj tartalmú csokoládéban található hatóanyagok bőrtisztító, -ápoló és méregtelenítő hatása miatt. A kakaóvaj teobromin tartalmánál fogva külsőleg segíti a zsírégető folyamatokat. A flavonoidok gátolják a bőr öregedéséért felelős szabadgyökök képződését.

Tudta Ön, hogy:
• 100 g kakaópor átlagos energiatartalma
313 kcal, fehérjetartalma 18,5 g, zsírtartalma 21,7 g, szénhidrát tartalma 10,5 g, vízben nem oldható rosttartalma 36,8 g és vízben oldható rosttartalma 2,7 g?
• a kakaó készítéshez használt cserépedényeket már az i. e. 1900–900 közti időből is találtak Közép-Amerikában?
• a kakaóban és a belőle készült csokoládéban több flavonoid vegyület is található? Az ezek egyike, a katechin jól felszívódik és a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében is eredménnyel használható?
http://kisnezsuzsanna.ganodermakave.hu/termekek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése