2014. december 17., szerda

Fekete kömény Csak a halál ellen nem segít.

A fekete kömény apró magja sokkal többet rejt magában, mint egy hétköznapi fűszer. A belőle készült olaj annyira meglepően átfogó és változatos védő és gyógyító hatású, hogy évezredek óta az emberek úgy tekintenek rá, mint  “csodaszerre”.  A 4500 éve gyógyító tulajdonságairól ismert növényről  Mohamed próféta,  azt állította, több mint ezernégyszáz évvel ezelőtt, hogy ez a növény meggyógyít minden betegséget, kivéve a halált.  Az ókori egyiptomiak a fáraók aranyának nevezték. A modern kutatások bizonyították, hogy több mint 100 összetevője rendkívül hatékonyan gyógyítja az ekcémát, a pikkelysömört, és sok súlyos betegséget, mint például a cukorbetegség, vagy a rák. A modern tudomány elismeri, hogy a fekete kömény az egyike a leghatásosabb természetes gyógyszereknek.
A fekete kömény Igen hatékony az allergia különböző fajtáinak a kezelésére. A hagyományos gyógyszerek a már kialakult allergia tüneteit csökkentik, a fekete kömény ellenben arra jó megoldás, hogy ezek a tünetek egyáltalán ki se alakuljanak. A pollen szezon megkezdése előtt 1-1,5 hónappal kell megkezdeni a fekete kömény kapszulák szedését, így mire szükség lesz a védettségre, az pont ki is alakul. A fekete kömény mag csökkentheti a szénanátha, a pollen-, a por-, az állatszőr-, sőt, még az ételallergia tüneteit is! 
Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában évszázadokon át gyógyszerként használták. A légzőrendszer, a gyomor, a vese, máj betegségeit kezelték vele, a keringési és az immunrendszer megerősítésére használták, továbbá gyulladáscsökkentőként, érzéstelenítésre, antiallergénként stb.
A közép-európai népi gyógyászatban felfúvódás ellen és a szoptatós anyák tejtermelésének fokozására használták.
A Közép-Keleten és Törökországban kenyeret ízesítenek vele. Péksütemények és teasütemények díszítéseként alkalmazzák. Magjának enyhén hagymaíze van, illata megtörve némileg a borsra és az szurokfűre emlékeztet. Elsősorban az arab, a török és az indiai konyha használja. Közép-Keleten sütemények, kenyérfélék tetejére szórják.
A DXN Black Kumin Plusz a Közel-Kelet világ legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában.
A termék fekete kömény magot, fekete borsot és szegfűszeget tartalmaz.
Sok kutató egyetért abban, hogy a fekete kömény talán a létező legszélesebb körű gyógyító képességekkel rendelkező gyógynövény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése